eProcessor

Integració de software i hardware de codi obert

Institució:

Institution

Grup d´investigació:

Computer Architecture for Parallel Paradigms

Investigador/s:

Noé Bustamante

eProcessor

Descripció:

L'ecosistema eProcessor presenta un enfocament pioner mitjançant la integració de programari de codi obert (SW) i maquinari (HW). Estableix l'ecosistema europeu de pila completa de codi obert inaugural, que inclou una nova CPU RISC-V combinada amb diversos acceleradors. Aquests acceleradors s'ocupen de les tasques tradicionals d'informàtica d'alt rendiment (HPC) i s'amplien a càrregues de treball de precisió mixtes, com ara l'anàlisi de dades d'alt rendiment (HPDA), intel·ligència artificial (AI), aprenentatge automàtic (ML), aprenentatge profund (DL) i bioinformàtica.

Tipus d’actiu:

Servei

Categoria:

Computer Sciences

Problema:

Millorar l'accelerador per a HPC

Solució:

L'eProcessor està dissenyat per ser ampliable mitjançant contribucions de codi obert, eficient energèticament amb un baix consum d'energia, capaç d'un rendiment a escala extrema, adequat per a aplicacions tant en sistemes HPC com encastats. A més, és fàcilment extensible, permetent la integració senzilla de components dins del xip i/o fora del xip, per tant, la "e" serveix com a comodí versàtil al nom de la proposta d'eProcessor.

Àrees d'aplicació:

Principalment en aplicacions HPC, HPDA i intel·ligència artificial.

Novetat:

La novetat del projecte eProcessor rau en la seva integració holística de components de programari i maquinari de codi obert per crear un ecosistema europeu de full-stack totalment de codi obert. Diversos aspectes clau contribueixen a la seva singularitat: arquitectura de CPU RISCV, acceleradors diversos, eficiència energètica.

Protecció:

Software i hardware de codi obert.

Mercat objectiu:

Institucions de recerca, centres HPC, agències governamentals, etc.

Keywords:

RISC-V, HPC, HPDA, AI, ML, DL, bioinformàtica.

TRL: 5

CRL: N/A

BRL: N/A

IPRL: N/A

TmRL: N/A

FRL: N/A

Més informació

Si vols saber més sobre aquest projecte no dubtis en contactar amb nosaltres

Contacta´ns