VITAMIN-V

Entorn virtual i Tool-Boxing per al desenvolupament fiable de serveis al núvol basats en RISC_V

Institució:

Institution

Grup d´investigació:

Data Centric Computing

Investigador/s:

Aaron Call

VITAMIN-V

Descripció:

Vitamin-V té com a objectiu desenvolupar una pila completa de programari de codi obert RISC-V per a serveis al núvol amb un rendiment iso per a la contrapart x86 dominant al núvol i un potent entorn d'execució virtual per al desenvolupament, validació, verificació i prova de programari que tingui en compte els aspectes rellevants. Extensions RISC-V ISA per al desplegament al núvol.

Tipus d’actiu:

Servei

Categoria:

Computer Sciences

Problema:

Portar un entorn de núvol totalment funcional i les seves eines a tecnologies RISC-V.

Solució:

Els sistemes de núvol comercials fan ús de funcions de maquinari que actualment no estan disponibles als entorns virtuals RISC-V (per no parlar de la manca de maquinari RISC-V específic). Aquestes funcions inclouen les extensions de virtualització, criptografia i vectorització per a les quals Vitamin-V afegirà suport en tres entorns virtuals: QEMU, gem5 i plataformes prototip de núvol-FPGA. Vitamin-V se centra i donarà suport als dissenys RISC-V basats en EPI tant per a les CPU principals com per als acceleradors importants del núvol (per a la compressió de memòria). Afegirem el compilador (basat en LLVM) i el suport de la cadena d'eines per a les extensions ISA. A més, es desenvoluparan enfocaments nous per a la validació, verificació i prova de la fiabilitat del programari. Vitamin-V portarà i avaluarà diversos VMM i suites de contenidors d'avantguarda (és a dir, VOSySmonitor, KVM, QEMU, Docker, RustVMM, contenidors Kata), programari de gestió del núvol (és a dir, OpenStack i Kubernetes) juntament amb les seves dependències de programari i biblioteques. (per exemple, JVM, Python); i aplicacions d'IA (és a dir, Tensorflow) i BigData (Apache Spark). Aquestes suites de programari són representatives de les tres configuracions de núvol que es mostraran: clàssica (OpenStack), moderna (Kubernetes) i sense servidor (RustVMM, Kata, Kubernetes). Les configuracions del núvol es compararan amb IA rellevants (és a dir, Google Net, ResBet, VGG19), BigData (TPC-DS) i aplicacions sense servidor (FunctionBench, ServerlessBench). Vitamin-V pretén igualar el rendiment del programari del seu equivalent x86 alhora que contribueix als entorns virtuals de codi obert RISC-V, la validació de programari i les suites de programari al núvol.

Àrees d'aplicació:

Aplicacions d'IA i Big Data que s'executen a la infraestructura del núvol RISC-V, des del núvol tradicional fins als entorns sense servidor. També reforçarà el lideratge de la indústria europea a tota la cadena de subministrament digital.

Novetat:

Vitamin-V desplegarà una pila de maquinari i programari RISC-V completa per als serveis al núvol basat en tecnologies de codi obert al núvol d'avantguarda per als nuclis RISC-V amb un enfocament especial als nuclis EPI. Vitamin-V incorpora un innovador entorn d'execució virtual RISC-V que proporciona emulació de maquinari, simulació i prototipat FPGA per permetre el desenvolupament, la verificació i la validació de programari abans que es publiqui el maquinari real. Vitamin-V també contribueix a la portabilitat de la cadena d'eines de compilació creuada completa, la pila de programari i les biblioteques d'aplicacions essencials per al proper llançament dels processadors RISC-V EPI.

Protecció:

Patents, programari de codi obert i maquinari estàndard obert.

Mercat objectiu:

Pime basada en entorns de maquinari i núvol, universitats, proveïdors de núvol, usuaris de Big Data i IA.

Keywords:

RISC-V, cloud.

TRL: 4

CRL: N/A

BRL: N/A

IPRL: N/A

TmRL: N/A

FRL: N/A

Més informació

Si vols saber més sobre aquest projecte no dubtis en contactar amb nosaltres

Contacta´ns