El passat dimarts 19 de setembre es va celebrar l’Assemblea General de la Xarxa X4HPC (a la que van assistir els investigadors dels diferents grups de recerca i institucions membres de la X4HPC, així com els responsables de les oficines de transferència de les 8 institucions membres).

La reunió va servir per fer repàs de tot l’avanç d’activitat de la Xarxa R+D+I de Supercomputació a Catalunya. Com a resultat de l’activitat duta a terme en aquest primer any de vida de la Xarxa, es preveu:

  • Finançar més de 7 estudis de patentabilitat (3 del VHIR, 1 de l’IRB, 1 del BSC, 1 UAB i 1 UB) durant en els pròxims mesos i més de 5 estudis de mercat, business plans (2 del IRB-BSC, i 3 del CIMNE) (resultat de les primeres convocatòries obertes d’IP i valorització).
  • Es preveu participar en un total de 14 esdeveniments i Fires fins a finals de l’any. La X4HPC tindrà presència a Fires com BIOSpain (26-28 Set), AI & Big Data Congress, Smart City Expo World Congress, Barcelona Deep Tech Summit, and Tech Spirit Barcelona start-ups Fair.
  • La Xarxa s’amplia de 23 a 35 grups de recerca. Amb un total de 12 nous grups que passen a formar part d’aquesta Xarxa de referència que pretén accelerar la transferència de resultats de la recerca al mercat de l’ecosistema de supercomputació català: amb 6 nous grups del VHIR, 4 nous grups del BSC i 2 nous grups del CIMNE. Tots els grups que treballen amb grans volums de dades i que utilitzen l’eina de la supercomputació en la seva recerca.

 

General Assembly X4HPC - members

Tornar Notícies