GiD Simulation Cloud Platform

Plataforma d’eines de simulació basades en arquitectura de núvol

Institució:

Institution

Grup d´investigació:

GiD

Investigador/s:

Abel Coll, Enrique Escolano, Miguel Pasenau, Adrià Melendo, Javier Gárate, Anna Monros, Laura Santos

GiD Simulation Cloud Platform

Descripció:

GiD Simulation Cloud Platform és una plataforma per a eines de simulació basada en una arquitectura de núvol que cobreix tots els passos d'una simulació (preprocessament, solucionador i postprocessament). Està dissenyat per integrar tot tipus de solucionadors, des dels camps científics fins a l'enginyeria, tots ells integrats en una interfície gràfica d'usuari (GUI) fàcil d'utilitzar i un entorn de visualització 3D. L'objectiu del projecte és democratitzar l'ús d'eines de simulació (especialment per a HPC) gràcies a un paradigma d'ús de Software as a Service (SaaS), que facilitarà l'ús d'eines de simulació especialment a les petites i mitjanes empreses (PIME) i la recerca. comunitats.

Tipus d’actiu:

Software

Categoria:

Computer Applications in Science & Engineering

Problema:

Fàcil accés a potents eines de simulació de diferents camps d'enginyeria i científics i potents recursos informàtics des de dispositius lleugers com tauletes i telèfons intel·ligents.

Solució:

Integració del sistema universal de pre i postprocessament GiD en una arquitectura de núvol i connexió d'aquest als diferents serveis (tots ells en núvol) i aplicacions per permetre a l'usuari l'accés a tot el procés de simulació: gestor de llicències, gestor de models, marketplace. d'aplicacions de simulació, GUI 3D al navegador per interactuar amb el model i visualitzador 3D avançat basat en web per tractar models complexos i grans i dades de simulació.

Àrees d'aplicació:

Cobrim una àmplia gamma d'àrees d'aplicació tant científiques com d'enginyeria. Àrees científiques com la Dinàmica de Fluids Computacional (CFD), Mecànica Computacional, Electromagnètica, Geotècnia, Hidràulica i Hidrologia i Ciències de la Terra entre d'altres. Àrees d'enginyeria com l'enginyeria marina, geotècnia, hidrologia fluvial, anàlisi estructural, simulacions biomèdiques, processos de fosa, processos d'estampació de làmines, impressió 3D, enginyeria aeroespacial, compatibilitat electromagnètica, hidrodinàmica i aerodinàmica entre d'altres.

Novetat:

Des de la perspectiva dels usuaris finals, la principal novetat és oferir en un navegador d'Internet i dispositius lleugers (com tauletes i telèfons intel·ligents) un conjunt complet d'eines de simulació per simular un ampli conjunt de processos integrats en un Software as a Service ( model SaaS). Des de la perspectiva dels desenvolupadors de solucionadors, el principal avantatge és oferir una plataforma on puguin integrar fàcilment els seus solucionadors i construir una aplicació de simulació completa que pugui ser utilitzada per tots els usuaris sense necessitat que ells (els desenvolupadors) coneguin el infraestructures al núvol i tecnologies de visualització subjacents.

Protecció:

L'ús de la plataforma es basarà en llicències i seguirem un model de negoci de programari com a servei.

Mercat objectiu:

Centres de recerca i universitats tècniques que s'ocupen d'eines de simulació per a la recerca en els camps científics i de l'enginyeria. Empreses i indústria que necessiten eines de simulació per resoldre problemes científics i d'enginyeria.

Keywords:

Simulacions, anàlisi informàtica, personalització, pre i postprocessament

TRL: 5

CRL: 2

BRL: 2

IPRL: 3

TmRL: 5

FRL: 3

Impacted SDGs:
N/A

Més informació

Si vols saber més sobre aquest projecte no dubtis en contactar amb nosaltres

Contacta´ns