El Barcelona Supercomputing Center va obrir el passat 20 de juliol les portes als participants del Exponential Day 23 i Catalonia Exponential Leaders 2023, organitzat per ACCIÓ,  presentant Qilimanjaro Quantum Tech, una spin-off disruptiva nascuda del propi BSC.

Ana Simon Villacampa, Open Innovation and Disruption Deputy Director d’ACCIÓ, va ser l’encarregada d’obrir la sessió. Mariona Sanz Ausàs, cap de la Unitat d’Innovació i Desenvolupament de Negoci i Anna Escoda, responsable de Transferència de Tecnologia del BSC, van presentar el cas BSC i com s’està convertint en un referent en l’àmbit deeptech i la innovació, amb un ecosistema HPC a Catalunya que ha anat creixent exponencialment en els últims cinc anys.

Finalment, Artur Garcia-Saez, Quantic Leader Researcher a BSC i cofundador de Qilimanjaro, i Marta P Estarellas, CEO a Qilimanjaro, van explicar el cas de Qilimanjaro: un projecte de computació quántica innovador que permetrà operacions que actualment són inimaginables. Lideraran (juntament amb BSC) el primer projecte de computació quàntica a l’estat espanyol.

Durant la sessió els assistents van poder veure in situ el primer xip quántic construït per Qilimanjaro, que permet simular una molècula d’hidrogen.

 

 

Tornar Notícies