L’edició 2023 de l’Innovation Journey, el programa de formació en transferència de tecnologia de BSC-CNS, va concloure notablement el dimecres 13 de desembre, enmig de l’esdeveniment Tech Spirit Barcelona, marcant una conclusió excepcional per a una sèrie de sessions impactants. 

Adaptat per a investigadors que nodreixen aspiracions empresarials, el programa d’enguany va involucrar a 15 projectes en set sessions de formació, amb l’objectiu d’equipar als participants amb les eines i recursos essencials per a materialitzar els seus conceptes més innovadors. 

Diferenciant-se d’edicions anteriors, el programa d’enguany va ampliar el seu abast, donant la benvinguda a investigadors no sols del Centre Nacional de Supercomputación de Barcelona, sinó també de la xarxa X4HPC. Aquest enfocament inclusiu fomenta sinergies col·laboratives entre diverses entitats de recerca, enriquint així l’ecosistema. 

La gran final del programa va tenir lloc en Llotja de Mar durant l’esdeveniment Tech Spirit Barcelona, oferint als assistents informació sobre els projectes presentats i celebrant els assoliments dels projectes premiats. 

Entre els projectes premiats es troben: 

  1. HoriZyme: (del BSC) Una solució dirigida a la prevenció de microplàstics en aigua mitjançant el disseny d’enzims especialitzats. Col·laborant amb el Programa d’Avaluació de Mercat de EADA, aquest projecte va obtenir orientació per a desenvolupar el seu model de negoci. Investigador: Rubén Muñoz
  2. OneCareAI: (del BSC) Centrat en millorar la predicció de riscos d’accident cerebrovascular mitjançant tecnologia d’intel·ligència artificial. A través de la col·laboració amb Norrsken Barcelona, va obtenir una filiació anual en House Membership, amb accés complet al seu espai i comunitat de hub d’innovació. Investigadors: Daniele Lezzi, Davide Cirillo
  3. SimTwins: (del CIMNE) Revolucionant indústries amb la tecnologia de Bessons Digitals. En associació amb Barcelona Activa, aquest projecte va obtenir accés ràpid a un programa de preacceleració que dona suport a projectes empresarials de tecnologia avançada per a portar les seves innovacions al mercat Investigadors: Riccardo Rossi Bernacoli, Rubén Zorrilla Martínez, Sebastián Ares de Parga Regalado, Carlos Roig Pina, Jordi Jiménez

L’Innovation Journey d’enguany no sols va proporcionar una plataforma per a projectes innovadors, sinó que també fomenta col·laboracions i va reconèixer esforços destinats a causar un impacte significatiu en diversos sectors.

Tornar Notícies